Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rendezők: Pierre Coffin, Kyle Balda
Forgatókönyvírók: Cinco Paul, Ken Daurio
Szinkronhangok: Steve Carell, Kristen Wiig, Trey Parker, Miranda Cosgrove, Dana Gaier, Nev Scharrel, Pierre Coffin
Zene: Heitor Pereira, Pharrell Williams

Játékidő: 90 perc
Studió: Illumination Entertainment
Megjelenés: USA 2017. Június 14. - Magyarország 2017. Június 29.
Bevétel: $ 1,034,799,409
GRU KRONOLÓGIA
Gru 2.
(2013)
< GRU 3. >  

GRU 3. (eredeti cím: Despicable Me) 2017-ben bemutatott egész estés amerikai 3D-s számítógépes animációs film, amely a Gru 2. című animációs film folytatása. Az írói Ken Daurio és Cinco Paul írta, a rendezői Kyle Balda és Pierre Coffin, a zeneszerzői Pharrell Williams és Heitor Pereira, a producerei Christopher Meledandri és Janet Healy. A mozifilm a Illumination Entertainment és az Universal Pictures gyártásában készült, az Universal Pictures forgalmazásában jelent meg. Műfaját tekintve filmvígjáték, bűnügyi film és sci-fi film. Amerikában 2017. június 14-én, Magyarországon 2017. június 29-én mutatták be a mozikban.

TARTALOM:
Gru a gonosz életmódot végleg otthagyva a bűnüldözés hivatását választotta és Lucyvel együtt titkos akciókban vesznek részt. Legújabb küldetésükben egy 1980-as években ragadt Jacko-imitátorral kerülnek szembe, de az akció balul sül el, a bűnözőt nem sikerül elfogni. Amikor Gru és újdonsült felesége, Lucy képtelenek legyőzni az emberiséget fenyegető legújabb gonosztevőt – az egykori gyerek tévésztárt, aki az 1980-as évek megszállottja, és Balthazar Brattnek hívják -, az új igazgatónő megalázó módon kirúgja őket az Anti Gonosz Ligából.
Ezen túl előkerül Gru ismeretlen ikertestvére, aki szeretné rávenni Grut az újabb bűnözésre, mintegy „családi hagyomány”-ként, mivel apjuk is hivatásszerű bűnöző volt. Gru és családja néhány napra hozzá költözik.
A minyonok remélik, hogy Gru megragadja az alkalmat, és visszatér a bűn útjára, de amikor Gru világossá teszi, hogy már visszavonult mindettől, akkor a minyonok felmondanak, és elindulnak a saját fejük után (lásd: Minyonok). A minyonok véletlenül egy énekverseny stúdiójába tévednek, ahol a viszonylag jó szereplésük ellenére a rendőrség letartóztatja őket és mindannyian börtönbe kerülnek. Azonban a börtönben arany életük van, a többi rab retteg tőlük. A minyonok innen hamarosan megszöknek egy léghajóval, és Gru segítségére sietnek.